Sauna Yapımı
Sauna, vücut sıcaklığını artırarak birçok fayda sağlar. Bu faydalar arasında kasların gevşemesi, stresin azalması, kan dolaşımının artması, toksinlerin terleme yoluyla atılması ve cildin temizlenmesi yer alır. Terleme yolu ile yenilenen cilt yapısı, daha parlak, sağlıklı ve canlı görünür. Hücrelerin yenilendiği saunalarda, kan dolaşımı da hızlandığı için cilt sağlığı ve görünümü etkilenir, pürüzsüz ve doğal güzellik ortaya çıkar.
Astım, kronik bronşit, cilt hastalıkları, hormonal bozukluklar, uykusuzluk ve depresyonun tedavisinde de yararlı olan sauna banyosu sayesinde, özellikle romatizmal hastalıklarda eklem ağrısı ve hareket kısıtlığı, %40-70 oranında azalmaktadır.
Sauna ayrıca bağışıklık sistemini uyarabilir ve kalp sağlığını destekleyebilir. Kalori yakılmasına yardımcı olur, kasları güçlendirir.
Araştırmalar haftada 2-3 kez sauna kullanımının kalp hastalığı nedeniyle ölüm riskini %22 azalttığını gösteriyor.
Saunalarda geçirilen süre boyunca, vücut kendini rahatlatarak, stresten uzak kalır. Ferahlatıcı ve sakinleştirici etkisi bulunan sauna seansları, zihnin de dinlenmesini sağlar. Uzanmak ve oturmak için alanları bulunan sauna odalarının sakinleştirici ambiyansı, kişilerin mental olarak dinlenmesine yardımcı olur.
